Palma de Mallorca är Mallorcas flygplats och har IATA flygplatskod PMI. Flygplatsen ligger öster ca 8 km om Palma de Mallorca. På flygplatsen flög det 26 miljoner passagerare förra året.

  • Stockholm Arlanda till Mallorca flyger SAS och Norwegian med direktflyg.
  • Göteborg Landvetter till Mallorca flyger Norwegian och Ryanair med direktflyg.
  • Köpenhamn Kastrup till Mallorca flyger SAS, Ryanair och Norwegian med direktflyg.

 

Transfer Palma de Mallorca

Från flygplatsen går det regelbundet flygbussar till Palma och Playa de Palma. En taxi från flygplatsen till Palma kostar ca € 20.

Ska du söka billiga flygresor till Mallorca i Spanien så ska du söka både direktflyg och flygningar med mellanlandningar för att vara säker på att hitta det flyg som passar dig. Inom Europa så är det korta flygningar och alla flygbolag erbjuder i princip samma service och har samma avstånd mellan stolsraderna. Till Mallorca är det gott om olika flygbolag som konkurrerar. Mallorca är perfekt för en weekendsemester korta flygsträckor och billiga flygpriser. Dessutom hittar du lätt billiga hotell. På sommar hittar du en sol & bad semester på Mallorca.

Våra rekommenderade flyg är för dig som flyger Stockholm-Mallorca , Göteborg-Mallorca eller Köpenhamn-Mallorca men du kan också söka flyg till Zürich från Jönköping, Kiruna, Luleå, Umeå, Visby och alla andra flygplatser i Sverige.

Palma de Mallorca är den trevlig huvudorten på Mallorca. Här finns spännande shopping, mysiga gränder med barer och restauranger, närhet till sol & bad och bra museum.

Palma de Mallorca är perfekt som sommar resmål, om du vill ha hålligång. Och perfekt på höst, vinter och vår, om du vill på en storstadssemester med lite skönt klimat. Närmaste strand till Palma är Can Pere Antoni, 750 m lång och den börjar precis bakom katedralen i Palma. Can Pere Antoni stranden har EU:s blå flagga för bra badvatten. Perfekt för dig som bor inne i Palma.

Det finns tre bra museer. Joan Miró Ardor de la Mirada har konstverk som skänkts av den katalanska konstnären Miro.

El Museu Fundación Juan March - modern konstmuseum med specialutställningar och en permanent samling med verk av Picasso och många andra spanska konstnärer.

Museu de Mallorca ger en intressant och bra bild av öns historia. Här finns samlingar som går tillbaka till morerna, som hade invaderat Spanien under många århundraden. Här finns statyer, arabiska och moriska smycken. Stor mängd målningar, vissa är daterade till 1300-talet.

Ska du hyra lägenhet eller hus på Mallorca så finns det flera olika sätt att göra det på. För korttids uthyrning i Palma de Mallorca en vecka eller två så är det nästan enklast och tryggast att vända dig en svenska förmedlare i Sverige som

Sembo (Sembo ägs av Stena Line). Med dessa två uthyrare är din resa och semester i Palma de Mallorca trygg.

Tui Villas som ägs av TUI

Booking.com och hotels.com hyr också ut mycket lägenheter på Mallorca.

Ska man hyra lägenhet eller hus i Palma de Mallorca lite längre tid så finns det privata förmedlare i Palma de Mallorca som hyr ut lägenheter. Enklast är att åka ner till Palma de Mallorca och bo några nätter på hotell och kontakta någon som hyr ut lägenheter lokalt.

Ska man stanna en månad eller kanske ett halvår i Palma de Mallorca (Så kallad long stay)så vill man oftast se lägenheten eller huset man ska hyra innan man ska flytta in. Hyr man lägenhet lite längre på Mallorca så är ju läget viktigt.

Du kan också hyra lägenhet eller hus privat av en svensk i Sverige och ibland kan man hitta någon på Blocket som vill hyra ut sin lägenhet eller hus på Mallorca.