La Cala mitt på Costa del Sol är en mysig liten by med en välskött strand som har EU:s blå flagga för bra badvatten. La Cala är trivsamt ställe för köpav hus eller lägenhet. Både för semesterboende och för permanentboende.

La Cala ligger i Mijas kommun och har nära till det mesta. Till Malaga flygplats tar det knappt en halvtimme med bil. Vill du åka till Fuengirola så är det 7 km och till Marbella är det 20 km. I Både Fuengirola och Marbella finns  massor med shopping i små butiker men också  i de stora köpcentrumen, Miramar och LaCañada. Du har också nära till den mysiga vita byn, Mijas Pueblo, vilken verkligen rekommenderas för en utflykt. 

Hyra hus eller lägenhet i La Cala

På Spanienexperten.se hittar du stort utbud av hus och lägenheter att hyra i La Cala. Du får enkelt en överblick över de hus och lägenheter som uthyres och kan skapa dig en uppfattning över prisbilden. När du hittar något intressant så är det bara att boka. Du bokar enkelt på Booking.com, Sembo.se eller Hotels.com

Calahonda ligger 15 km från Fuengirola och börjar nere vid stranden och sträcker sig högt upp i bergen. Många hus och lägenheter har härlig havsutsikt här. Funderar du på att köpa hus eller lägenhet på Costa del Sol, så ligger Calahonda bra till. Det är relativt prisvärt vare sig du söker en permanent bostad eller semesterboende. Calahonda ingår i Mijas kommun.

Klimatet är fantastiskt på Costa del Sol med mer 300 dagars sol per år. I närheten av Calahonda ligger Cabopina, en av de finaste stränderna längs Costa del Sol. Naturligtvis med EU:s blå flagga för bra bad. Cabopino Marina en mysig liten hamn med allt för vattensport. Från Calahonda är det ca knappt 30 minuter med bil till Malagas flygplats. Malagas flygplats har mycket goda förbindelser till Sverige, Norge och Danmark och man hittar alltid billiga flygbiljetter, när man vill resa hem.

Vill du shoppa så finns det i Calahonda många små butiker. Men ska man handla lite mer så ligger Marbella och Fuengirola ca 10 minuter bort med bil och här hittar du allt. Och restauranger och barer saknas heller inte. I Calahonda bor mest skandinaver och engelsmän.

Golf i Calahonda

Vid Calahonda finns det många golfbanor. Här är några golfbanor ligger inom 15 minuters körning från Calahonda. Är du golfintresserad så ligger Calahonda mycket bra till på Costa del Sol. Mitt emellan Fuengirola och Marbella

Mijas Pueblo är genuin spansk så kallad ”Pueblo Blanco” alltså vit by. I hela Andalusien ligger dessa vita byar utströdda som pärlor på bergens sluttningar.

Mijas Pueblo är troligen en av de mest betagande Andalusiska byarna och har, trots sin numera internationella prägel, behållit sin charm och karaktär. En utflykt till Mijas Pueblo eller en bostad här bjuder på oförglömliga upplevelser i en unik miljö. Mijas Pueblo ligger 430 meter över havet , några kilometer ovanför Fuengirola på Costa del Sol. Utsikten är hänförande och klara dagar ser du över till Atlasbergen i Marocko. Med sina åsne-dragna vagnar stationerade runt det stora torget och ett otal presentbutiker, kan Mijas - vid första anblicken  tyckas vara väl turistiskt. Dock finns här mycker mer under ytan än de spektakulärt vackra vyerna, skinn-butikerna och de utsirade byggnadsdetaljer som visar på en autentisk Spansk kultur. Här finns något i högsta grad verkligt och genuint under byns vykortslika miljöer som får håret i nacken att resa sig av ren förtjusning.