San Pedro nära Marbella

Fina San Pedro de Alcantara

En mil väster om Marbella ligger trevliga byn San Pedro de Alcantara. San Pedro är en liten trevlig pueblo (by på spanska) som växt till sig men fortfarande behållit sin charm. Längs San Pedro:s strandpromenad ligger det fullt med mysiga chiringuitos, som är strand restauranger.

Här sitter du och äter nära havet både på lunchen och till kvällsmaten. Varje torsdag är det marknad med massor av spännande saker och annat trevligt. Det är alltid fullt med folk på marknadsdagarna. Stränder är breda och hålls mycket rena. San Pedro har historia tillbaka till trehundratalet då det fanns ett romersk bad här. Las Bovedas är en 8-kantig byggnad från den tiden.

I närheten finns ruinerna av basilikan, gömd mellan eukalyptusträd i stadsdelen Linda Vista. Nyligen genomförda studier datum ruinerna till sexhundratalet och de anses idag som ett av de viktigaste fynden av slag i hela Spanien. Artefakterna upptäcktes här kan ses på museet och i museer i Malaga och Marbella. De omfattar skelett, personliga smycken och vaser lera. San Pedro ligger granne med det lite finare Puerto Banus och med Nueva Andalucia. Till Malaga flygplats tar ca 1 timme från San Pedro.