Puerto Banus är Marbella hamn

Puerto Banus hamn

Puerto Banus ligger strax väster om Marbella (8 km) och är liten småbåtshamn. Men en hel del av båtarna är riktigt stora yachter. I Puerto Banus är det området runt hamnen, som gäller med en mycket internationell karaktär. Och alla är här för att synas och festa. Restauranger och nattklubbar trängs i Puerto Banus gränder ihop med lyxmärkesbutiker som Versace Dior, Louis Vuitton och Dolce & Gabbana.

Här finns också ett El Corte Ingles varuhus, som påminner om NK i Stockholm. Det tar ca 50 minuter med bil till Malaga flygplats. Puerto Banus byggdes av José Banus som en fristad för kändisar. Här är fortfarande mycket kändistätt runt Puerto Banus och Marbella. Varje lördag är det marknad i Puerto Banus och du kan säkert göra några fina fynd.

Nueva Andalucia och Benahavis ligger alldeles bredvid Puerto Banus med ett 10-tal bra golfbanor inom 15 minuters avstånd med bilen.

Strandpromenaden och stranden är annars höjdpunkten i Puerto Banus med lång fin sandstrand och massor av folk. Det är alltid många svenskar i Puerto Banus och du springer ofta på någon du känner eller i alla fall någon du känner igen.

Hyra lägenhet eller hus i Puerto Banus

Runt hamnen finns trevliga lägenhetsområde för dig som vill hyra en lägenhet i Puerto Banus. Längs vägen in till Marbella som kallas Golden Mile ligger de exklusiva villorna tätt.

Här på Spanienexperten hittar du många hus och lägenheter att hyra. Du kan boka hus och lägenheter genom Booking.com, Sembo, TUI Villas och hotels.com .Det gör att du snabbt får en överblick av utbudet och av prisnivån att hyra villor, hus och lägenheter.