Marbella semesterparadis

Marbella strand

Marbella är en mycket trevlig stad med gamla stadsdelen  El Casco Antiguo. Byggnadsstilen här är lika som i alla vita byar i Andalusien. Vackra och låga hus, torg och trånga gränder fulla av restauranger och små mysiga butiker.

Härlig strandpromenad

Marbella har också en jättefin strandpromenad, som kantar den härliga stranden. I Marbella är allt lite finare och lyxigare än på resten av Costa del Sol. Marbella drar till sig en internationell publik med gott om pengar. Skandinaver uppskattar Marbella och en hel del har köpt hus eller lägenhet här. Många av dem är bofasta numera. Alla som kommer till Marbella njuter av det fina klimatet med över 300 soldagar per år. Shopping finns det gott om i Marbella med både en stor shoppingmall La Cañada och jättevaruhuset El Corte Ingles i Puerto Banus. Det finns också en mängd boutiquer för alla märkeskläder. Marbella ligger ca 60 km från Malagas flygplats. I Malaga finns också Ikea, om du behöver möbler eller husgeråd till din nya lägenhet eller ditt nya hus.

Nattliv Marbella

Nattlivet i Marbella är svårslaget, här kan du festa från kväll till morgon. En bra kväll börjar på någon av cocktailbarerna längs Golden Mile. Spana lite på folk och njut stilla en stund. När det gäller middagen, så är det bara att välja och vraka. Marbella har ca 100 nationaliter som bor i staden vilket gör restaurangutbudet väldigt varierat. Du hittar spanska tapasbarer, japansk sushi, fina fisk- och skaldjursrestauranger eller libanesiska meze. Och allt annat gott som kan tänkas gå ner. Efter en god middag är det bara att rulla vidare till lämplig bar eller någon bra klubb. Du hittar lätt, det är bara att följa strömmen. Have Fun!

Marbella har fler semesterorter i kommunen

I Marbella komun ligger många fina semesterorter som Cabopino, Elviria, Nueva Andalucia, Puerto Banus och San Pedro. Här finns massor med golfbanor och fina stränder.