Marbella är en mycket trevlig stad med gamla stadsdelen  El Casco Antiguo. Byggnadsstilen här är lika som i alla vita byar i Andalusien. Vackra och låga hus, torg och trånga gränder fulla av restauranger och små mysiga butiker.

Härlig strandpromenad

Marbella har också en jättefin strandpromenad, som kantar den härliga stranden. I Marbella är allt lite finare och lyxigare än på resten av Costa del Sol. Marbella drar till sig en internationell publik med gott om pengar. Skandinaver uppskattar Marbella och en hel del har köpt hus eller lägenhet här. Många av dem är bofasta numera. Alla som kommer till Marbella njuter av det fina klimatet med över 300 soldagar per år. Shopping finns det gott om i Marbella med både en stor shoppingmall La Cañada och jättevaruhuset El Corte Ingles i Puerto Banus. Det finns också en mängd boutiquer för alla märkeskläder. Marbella ligger ca 60 km från Malagas flygplats. I Malaga finns också Ikea, om du behöver möbler eller husgeråd till din nya lägenhet eller ditt nya hus.

Nattliv Marbella

Nattlivet i Marbella är svårslaget, här kan du festa från kväll till morgon. En bra kväll börjar på någon av cocktailbarerna längs Golden Mile. Spana lite på folk och njut stilla en stund. När det gäller middagen, så är det bara att välja och vraka. Marbella har ca 100 nationaliter som bor i staden vilket gör restaurangutbudet väldigt varierat. Du hittar spanska tapasbarer, japansk sushi, fina fisk- och skaldjursrestauranger eller libanesiska meze. Och allt annat gott som kan tänkas gå ner. Efter en god middag är det bara att rulla vidare till lämplig bar eller någon bra klubb. Du hittar lätt, det är bara att följa strömmen. Have Fun!

Marbella har fler semesterorter i kommunen

I Marbella komun ligger många fina semesterorter som Cabopino, Elviria, Nueva Andalucia, Puerto Banus och San Pedro. Här finns massor med golfbanor och fina stränder.

Nueva Andalucia är ett trevligt och attraktivt område att hyra hus eller lägenhet i. Det ligger väster om Marbella och rakt upp bergen ovanför Puerto Banus. Här ligger de väldiga bergen som bildar en fond i bakgrunden och Nueva Andalucia är grönt och lummigt.

Nueva Andalucia tillhör Marbella kommun och har en stor svensk grupp som hyr hus eller lägenhet här och som tillbringar stora delar av året i Nueva Andalusia. Marbella ligger bara 10 minuters bilväg bort så läget är perfekt för den som bo lite lugnare men ändå ha tillgång till Marbella och Puerto Banus nattliv. Till Malagas flygplats är det ca 45 minuter med bil.

Här hittar du svenska affärer och restauranger. Man bor i Nueva Andalucia mest för det behagliga klimatet och för golfens skull. På Costa del Sol har man ca 300 soldagar per år och mycket behagliga vintrar och varma sommrar. Många fastigheter ligger högt i Nueva Andalucia med fin utsikt över Medelhavet och du kan klara dagar se över till Marocka och Atlasbergen. Nueva Andalucia har en egen Bullring tjurfäktningsarena.

Det är mycket internationell stämning i Nueva Andalucia med restauranger från många länder. Ska du shoppa lite mer så ligger ett stort shoppingcentrum La Canada i Marbella och du hittar El Corte Ingles varuhus i Puerto Banus. Inne i Malaga ligger Ikea när du ska fixa möbler och husgeråd till din nya bostad.

Hyra hus eller lägenhet i Nueva Andalucia

Här på SpanienExperten hittar du många hus och lägenheter att hyra i Nueva Andalucia. Det gör det enkelt för dig att välja trevliga lägenheter eller hus som du är intresserad av. Du får också en bra överblick av vad du kan hyra i Nueva Andalucia då vi har ganska många hus och lägenheter till uthyrning.

Golf i Nueva Andalucia

Nueva Andalucia är perfekt för golfare med många bra golfbanor inom området. Du spelar på golfbanor som Las Brisas, Los Naranjos, Aloha Golf och La Dama de Noche. Alla golfbanorna ligger naturskönt med bergen i bakgrunden. Här finns naturligtvis också tennisbanor och bra gym.

En mil väster om Marbella ligger trevliga byn San Pedro de Alcantara. San Pedro är en liten trevlig pueblo (by på spanska) som växt till sig men fortfarande behållit sin charm. Längs San Pedro:s strandpromenad ligger det fullt med mysiga chiringuitos, som är strand restauranger.

Här sitter du och äter nära havet både på lunchen och till kvällsmaten. Varje torsdag är det marknad med massor av spännande saker och annat trevligt. Det är alltid fullt med folk på marknadsdagarna. Stränder är breda och hålls mycket rena. San Pedro har historia tillbaka till trehundratalet då det fanns ett romersk bad här. Las Bovedas är en 8-kantig byggnad från den tiden.

I närheten finns ruinerna av basilikan, gömd mellan eukalyptusträd i stadsdelen Linda Vista. Nyligen genomförda studier datum ruinerna till sexhundratalet och de anses idag som ett av de viktigaste fynden av slag i hela Spanien. Artefakterna upptäcktes här kan ses på museet och i museer i Malaga och Marbella. De omfattar skelett, personliga smycken och vaser lera. San Pedro ligger granne med det lite finare Puerto Banus och med Nueva Andalucia. Till Malaga flygplats tar ca 1 timme från San Pedro.

 

Puerto Banus ligger strax väster om Marbella (8 km) och är liten småbåtshamn. Men en hel del av båtarna är riktigt stora yachter. I Puerto Banus är det området runt hamnen, som gäller med en mycket internationell karaktär. Och alla är här för att synas och festa. Restauranger och nattklubbar trängs i Puerto Banus gränder ihop med lyxmärkesbutiker som Versace Dior, Louis Vuitton och Dolce & Gabbana.

Här finns också ett El Corte Ingles varuhus, som påminner om NK i Stockholm. Det tar ca 50 minuter med bil till Malaga flygplats. Puerto Banus byggdes av José Banus som en fristad för kändisar. Här är fortfarande mycket kändistätt runt Puerto Banus och Marbella. Varje lördag är det marknad i Puerto Banus och du kan säkert göra några fina fynd.

Nueva Andalucia och Benahavis ligger alldeles bredvid Puerto Banus med ett 10-tal bra golfbanor inom 15 minuters avstånd med bilen.

Strandpromenaden och stranden är annars höjdpunkten i Puerto Banus med lång fin sandstrand och massor av folk. Det är alltid många svenskar i Puerto Banus och du springer ofta på någon du känner eller i alla fall någon du känner igen.

Hyra lägenhet eller hus i Puerto Banus

Runt hamnen finns trevliga lägenhetsområde för dig som vill hyra en lägenhet i Puerto Banus. Längs vägen in till Marbella som kallas Golden Mile ligger de exklusiva villorna tätt.

Här på Spanienexperten hittar du många hus och lägenheter att hyra. Du kan boka hus och lägenheter genom Booking.com, Sembo, TUI Villas och hotels.com .Det gör att du snabbt får en överblick av utbudet och av prisnivån att hyra villor, hus och lägenheter.

Den lilla mysiga orten Cabopino ligger endast 12 km från Marbella och 14 km från Fuengirola. Med en mycket trevlig ligger Cabopino som en dold pärla mitt på Costa del Sol. Här får en mycket fin sandstrand, avslappnad atmosfär, en trevlig hamn och bra restauranger.

Ska du shoppa så ligger både Fuengirola och Marbella nära med sina stora shoppingcentrum. Från Cabopino har du härlig utsikt över kusten mot Marbella, Gibraltar och över till Marocko.

Fin strand i Cabopino och mysig hamn

Stranden i Cabopino är mycket välskött och barnvänlig. Här finns badvakter hela sommaren. Strandbarerna, Chiringitos på spanska, ligger aldeles ovan badstrand och har ofta mycket god mat och är trevliga lunchställen. Sanden sköts mycket bra på stranden och rengörs varje natt. Klimatet i Cabopino, är precis som på resten av Costa del Sol, mycket fint och du har lite över 300 soldagar per år. Du flyger till Malaga Airport som ligger 44 km från Cabopino och det tar ca 35 minuter med bil.

Elviria är trevlig ort ca 15 minuter med bil från Marbella och lika långt från Fuengirola. Här finns gott om små butiker och trevliga restauranger.

Vill du shoppa ordentligt, så åker du in till Marbella och det stora shoppingcentret Canada. Elviria ligger mycket nära kusten, så många av husen och lägenheterna ligger på gångavstånd till stranden. Det är ett mycket trevligt område för barnfamiljer, men också för par utan barn i alla åldrar. I Elviria bor det mycket skandinaver och engelsmän.

Den trevliga Cabopino hamnen ligger alldeles runt hörnet med mysiga restauranger. Marbellas sjukhus (Hospital Costa del Sol) ligger bara några kilometer bort och är ett Spaniens bättre sjukhus. Det är ca 40 minuter med bil till Malagas flygplats.