Benalmadena är ett mycket trevligt område att ha semester i. Benalmadena består egentligen av tre delar Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa och Arroy de la Miel. Allt ligger nära till Malaga och Malaga flygplats.

Från den centrala delen av Arroy de la Miel går det pendeltåg till Malaga, Malaga flygplats och till Fuengirola. Benalmadena ligger centralt på Costa del Sol och har mycket bra kommunikationer. Stranden är fin och här finns en lång härlig strandpromenad utan bilar och med massor av restauranger.

Benalmadena Pueblo

Benalmadena Pueblo är den gamla byn i Benalmadena och känns fortfarande mycket genuint spansk trots att vi är många inflyttade som bor här. I pueblon finns ett danskt konvalsenshem som har ca 150 danskar som bor där 3 veckor efter knä och höft operationerer. Det gör att vi har många Skandinaver i byn. Nära Benalmadena Pueblo ligger trevliga urbanisationer för den som vill bo i villa. Du har La Capellania, Rancho Domingo och Veracruz. Det finns gott om trevliga lägenheter i pueblon också. Benalmadena pueblo ligger hög över Medelhavet och mycket av husen och lägenheter har en fin havsutsikt. Många av husen har egen pool.

Benalmadena Costa

Den som vill ha hus, villa eller lägenhet i Benalmadena Costa får en fin strandpromenad och härliga badstränder. Benalmadena Costa är ett perfekt ställe för den som vill hitta en semesterbostad eller åretruntboende. Benamadena är välskött kommun med fina grönområden blandat med bostadsområdena. I Benalmadena Costa hittar du också den välkända golfbanan Torrequebrada. Nere vid Benamadena hamn för fritidsbåtar finns ett fint lägenhetsområde för den som vill ha lägenhet nära alla nöjen. Här är det full fart långt in på småtimmarna.

Arroy de la Miel

Honungsdalen Arroyo de La Miel är en bra del av Benalmadena. Här bor mycket spanjorer så restauranger, affärer och barer är öppna året runt. Arroyo de La Miel ligger ovanför kusten och det gör att många lägenheter och hus får en fin havsutsikt över Medelhavet. Från Arroy går det pendeltåg till Malaga och Fuengirola. I Arroyo ligger också Benalmadena Tivoli.

Kul för barn i Benalmadena

Benalmadenas förre borgmästare heter Bohlin och hade ursprung från Sverige. Under hans tid som borgmästare så utvecklades Benalmadena mycket och man byggde Benalmadena Tivoli, en linbana så man kan åka upp i bergen ovanför Benalmadena och se hela Costa del Sol och på klara dagar även se över till Nordafrika och Marocko. Man anlade också vandringsleder i berget ovanför Benalmadena. Under samma period så byggdes också Selwo som är ett delfinarium och akvarium i Benalmadena med massor av spännande saker att se och göra. Barnen älskar naturligtvis också den härliga stranden och havet. Benalmadena är riktig badort med en lång säsong och massor med soldagar.

Hyra hus och lägenheter i Benalmadena 

Benalmadena hotell och lägenheter - På Spanienexperten hittar du hotell, hotelltips och lägenheter i Benalmadena. Läs om våra utvalda hotell. Vi erbjuder över 100 boenden på Benalmadena! Några billiga hotell, hostel och lägenheter. Andra lite finare. Alla passar för en eller flera veckor! Du kan boka boende i Benalmadena på Booking.com, Hotels.com, Sembo.se och TUI Villas.

Booking.com    Hotels.com   Sembo.se     TUI Villas

Boule på Benalmadena strand

Varje tisdag och lördag spelar ett gäng boule på stranden i Benalmadena.

Läs mer om boule i Benalmadena

 

Foto: Vladimir Sazonov / Shutterstock.com