Fuengirola med den långa stranden

Fuengirola strand

Fuengirola är en riktig svenskort på Costa del Sol och det är inte konstigt att Fuengirola har blivit så populär bland svenskar. Här finns Costa del Sol:s längsta strand, en fin strandpromenad, mycket svenskar som både bor och semestrar. Fuengirola ligger också nära till många fina golfbanor.

Fuengirola är en billig ort att fira semester i för restaurangutbudet är jättestort och priserna pressade. Du får en liten eller ett glas vin från 1 €, varmrätter från ca 5 € och du äter menyer från ca 8-9€. I Fuengirola finns Svenska Skolan och Svenska kyrkan och orten är en samlingspunkt för de ca 50.000 svenskar som bor på Costa del Sol. Fuengirola ligger mycket bra till på med pendeltåg till Malaga och Malaga flygplats. Det gör det mycket enkelt och billigt att ta sig från flyget till Fuengirola ca 3€/pers. I Fuengirola finns det gott om hotell och lägenhetshotell. På vissa hemsidor hittar du också hus du kan hyra i Fuengirola.

Fuengirola är trevlig ort på Costa del Sol med en härlig sandstrand som är 8 km lång. Längs strandpromenaden sjuder det av liv från tidigt på morgonen, då joggare och andra motionärer är ute, till sena natten då restauranger och barer stänger. Fuengirola erbjuder ett modernt stadsliv blandat med ett skönt strandliv. Stad & bad i en härlig kombination. I Fuengirola finns olika stads delar som alla har sin egen charm. Los Boliches är ett område som många svenskar köpt lägenhet, Los Pacos, Torreblanca, Paseo Maritimo och centrum är andra delar där vi svenskar gärna köper hus eller lägenhet. I Fuengirola har man aldrig långt till stranden var man än köper lägenhet eller hus. En av de stora fördelarna med att bo i Fuengirola är pendeltåget som går till Malaga och Malaga Airport. Det går också snabbt att köra till Malaga flygplats som bara ligger 26 km bort. Det är bekvämt när man ska resa till Sverige igen. Har man hus eller lägenhet i Spanien så reser man ju mycket. För barnfamiljer så är Fuengirola perfekt med den barnvänliga stranden och att svenska skolan ligger här. Svenska skolan har hela grundskolan och gymnasiet. En sevärdhet är El Castillo Sohail, Fuengirolas fort som kom till på romartiden. Idag är borgen ett spännande minnesmärke som där man ger konserter och har festivaler.

Los Boliches

Los Boliches är en trevlig stadsdel av Fuengirola. Det bor mycket svenskar här och det är nära till Svenska skolan. Detta har gjort Los Boliches till en populär stadsdel av Fuengirola för svenskar.

Carvajal

Carvajal är ett trevligt område längst österut på Fuengirolas strandpromenad Paseo Maritimo. I Carvajal är det lite lugnare på stranden än mitt i Fuengirola. Många av lägenheterna har en fantastisk utsikt över stranden i Fuengirola och ser solen gå ner över staden. I Carvajal ligger också gott om trevliga restauranger och barer. På stranden finns många chiringuitos eller strandrestauranger. Det finns också möjligheter att hyra solstolar och parasoller på stranden i Carvajal.

Paseo Maritimo - Strandpromenaden i Fuengirola

Paseo Maritimo är strandpromenaden och här ligger fullt med resturanger och små strandshoppar. Att hyra lägenhet på Paseo Maritimo ger dig en fantastsk utsikt över Medelhavet och det är nära till underbara stranden i Fuengirola. Bättre läge hittar man inte i Fuengirola om du ska köpa lägenhet.

Shopping Fuengirola

I Fuengirola så finns det gott om shoppingmöjligheter. Du hittar ett stort shoppingcentrum Myranmar, El Corte Ingles som är som NK i Stockholm och en mängd små affärer i hela stan. Restauranger hittar du i alla smakinriktningar och till mycket lägre priser än hemma.

Golf Fuengirola

Nära Fuengirola ligger det tre golfbanor. Mijas Golf ligger strax utanför Fuengirola och här finns det 2 18 hålsbanor och Miraflores golf ligger också strax utanför Fuengirola. Och kör du en stund till så hittar du 10 golfbanor inom bekvämt avstånd.

Pendeltåg till Malaga

Från Fuengirola går det pendeltåg till Malaga och Malagas flygplats. Det är mycket praktiskt när du ska resa till Fuengirola.

Stranden i Fuengirola

Fuengirolas strand sträcker sig från slottet Sohail i väster till Carvajal i öster och stranden är 7 km lång och har EU:s blå flagga för rent vatten. Det finns gott om ställen att hyra solstolar på längs stranden men du kan också bada utan att hyra solstol.

Ovanför stranden går Fuengirolas trevliga strandpromenad Paseo Maritimo Rey de Españia med massor av restauranger och barer. Stranden rengörs varje natt av kommunen under badsäsongen. Längs strandpromenaden Paseo Maritimo Rey de España så tränar folk hela året med löpning eller en rejäl promenad. Det är liv och rörelse längs strandpromenaden i Fuengirola hela året runt. Det finns gott om små restauranger och barer på stranden i Fuengriola också ofta ihop med solstol och parasoller uthyrarna. Det ligger också gott om små affärer längs strandpromenaden.

Resa till Fuengirola

Ska du resa till Fuengirola så är det enklast att flyga till Malaga flygplats. Hit flyg du från:

  • Stockholm Arlanda till Malaga flyger SAS och Norwegian med direktflyg.
  • Nyköping Skavsta till Malaga flyger Ryanair med direktflyg
  • Göteborg Landvetter till Malaga flyger Norwegian och Ryanair med direktflyg.
  • Köpenhamn Kastrup till Malaga flyger SAS, Ryanair och Norwegian med direktflyg.

Bila till Fuengirola är ca 300 mil från Malmö. Det är många husbils ägarare som kör ner till Fuengirola och stannar någon månad på vintern. De flesta som bilar mellan Sverige och Fuengirola tar 2 eller 3 övernattningar längs vägen. I Spanien är det enkelt att köra.

Fuengirola till Malaga Flygplats

En av de stora fördelarna med att bo i Fuengirola är pendeltåget som går till Malaga och Malaga flygplats. Med pendeltåget går det på ca 30 minuter till flygplatsen från Fuengirola. Det är det Spanska tågbolaget Renfe som driver tåget mellan Fuengirola och Malaga. Se tågtider Renfe . Det går också snabbt att köra till Malaga flygplats som bara ligger 26 km bort. Det är bekvämt när man ska resa till Sverige igen. Har man hus eller lägenhet i Spanien så reser man ju mycket.