Empuriabrava ligger i Rosesbukten och är bygg runt 24 km kanaler för ungefär 40 år sedan. Husen ligger på kajerna och området är fullt med restauranger och ser ut som en stor marina. Lägenhetsägarna har tillgång till båtplats utanför sin lägenhet. Empuriabrava är en de största småbåtshamnarna i världen. Stranden är en jättefin 1,5 km lång och ca 100 meter bred sandstrand och ett stort utbud av vattensporter. Här kan du segla, windsurfa och åka vattenskidor. Det är lätt att hyra båt i Empuriabrava och komma ut på Medelhavet.

Det är mycket trevligt att gå runt bland bryggorna och bland alla barer och restauranger. Du får se fina båtar. Empuriabrava har också ett pulserande nattliv med massor med discotek och klubbar.

Staden erbjuder också ett bra boende för att utforska de Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, det vackra naturreservat som ganska mycket omger Empuriabrava. Massor av turister kommer specifikt att njuta av cykel och vandringsleder.

Vill göra en trevlig utflykt så finns Figueres 15km bort, Girona 55 km bort och till Cadaqués är det 23km. Du kör också snabbt upp till Frankrike som bara är på 40km bort.

Det kommer mycket fransmän till Empuriabrava.

Strand Empuriabrava

Stranden har fått med den EU-blåflagg för renlighet. Den ligger framför Marina, är detta den bredaste stranden på hela Costa Brava. Den har också en lång strandpromenad , och fantastisk utsikt över Roses-bukten.

Livräddare och första hjälpen finns med hjälp av Röda korset, i Perioden 1 juli till den 31 september - från klockan 10 på morgonen till klockan 19 på kvällen.