Blanes är en turistort på Costa Brava i Katalonien med ca 40000 invånare. Stadens ansikte mot havet är km-långa sandstränder. Inne i staden är Santa Maria-kyrkan från 1300-talet och kapellet L'Esperanca sevärda. Där finns keramik museum donerat av författaren Roig i Raventos. I norr finns ruiner av gammal feodalborg på berget Sant Joans topp. Fin utsikt över Blanes med omgivningar. Botaniska trädgården "Marimurtra" har arter från såväl lokal medelhavsflora, som från Sydafrika, Kalifornien och Centralamerika. Vid kusten ca 5 km nordost ligger orten Lloret de Mar.

Blanes stränder

Strand: Blanes
Denna EU-blåflaggade strand har en barnklubb, och ligger i början av Costa Brava. Denna fina sandstranden är Blanes största strand, och har gott om faciliteter, och en del sportaktiviteter. Livräddare är på plats i perioden 1 juli till 12 september, från 10:00 till 19:00.

Strand: S'Abanell
En lång sandstrand som 2300m lång som är EU-blåflaggad. Det är svårt att missa, eftersom det är bredvid Sa Palomera - det magnifika landmärket berget, bara till vänster om. Livräddare är på plats i perioden från 1 juli till 12 september, från 10:00 till 19:00.

Strand: Sant Francesc
Denna avskilda vik är ofta kallas Cala Bona. Stranden är cirka 200 meter lång, och man når den genom att gå genom den botaniska trädgården. Det är 2 km till centrum.

Hyra hus eller lägenhet i Blannes

hyra hus blanes

Ska du hyra lägenhet eller i hus i Blanes så finns det flera olika sätt att göra det på. För korttids uthyrning i Blanes en vecka eller två så är det nästan enklast och tryggast att vända dig en svenska förmedlare i Sverige som

TUI Villas eller Sembo (Sembo ägs av Stena Line). Med dessa två uthyrare är din resa och semester i Blanes trygg.

Booking.com och hotels.com hyr också ut mycket lägenheter i Blanes.

Ska man hyra lägenhet eller hus i Blanes lite längre tid så finns det privata förmedlare i Alicante som hyr ut lägenheter. Enklast är att åka ner till Blanes och bo några nätter på hotell och kontakta någon som hyr ut lägenheter lokalt.

Ska man stanna en månad eller kanske ett halvår i Blanes så vill man oftast se lägenheten eller huset man ska hyra innan man ska flytta in. Hyr man lägenhet lite längre i Blanes så är ju läget viktigt.

Du kan också hyra lägenhet eller hus privat av en svensk i Sverige och ibland kan man hitta någon på Blocket som vill hyra ut sin lägenhet eller hus i Blanes.