Alicante på Costa Blanca

Härliga Alicante

Alicante är en trevlig turistort på spanska Costa Blanca kusten med fina stränder. Du väljer också Alicante när du flyger till de populära semesterorterna Altea, Benidorm, Santa Pola och Torrevieja. Hit går många resor och ett stort antal svenskar äger hus eller lägenheter i trakten runt Alicante.

Staden har en fantastisk strand och strandpromenad. Klimatet är varmt och skönt på sommaren med härliga badmöjligheter i Medelhavet. Alicante har ett fint gammalt centrum med massor av restauranger och barer, så en bra blandning av stad & bad. På sommaren är det fart på nattlivet ända tills solen går upp. San Juan heter den långa och bästa stranden, som ligger norr om Alicante. Den är kantad av restauranger, caféer och barer. Och här njuter man av bad, sol och spännande vattensporter.

Hotell i Alicante

Ska du hyra lägenhet eller hus i Alicante så finns det flera olika sätt att göra det på. För korttids uthyrning i Alicante en vecka eller två så är det nästan enklast och tryggast att vända dig en svenska förmedlare i Sverige som Sembo (Sembo ägs av Stena Line) är en trygg uthyrare av lägenheter i Alicante. 

Booking.com och hotels.com hyr också ut mycket lägenheter i Alicante. Ska man hyra lägenhet eller hus i Alicante lite längre tid så finns det privata förmedlare i Alicante som hyr ut lägenheter. Enklast är att åka ner till Alicante och bo några nätter på hotell och kontakta någon som hyr ut lägenheter lokalt. Ska man stanna en månad eller kanske ett halvår i Alicante så vill man oftast se lägenheten eller huset man ska hyra innan man ska flytta in. Hyr man lägenhet lite längre i Alicante så är ju läget viktigt. Du kan också hyra lägenhet eller hus privat av en svensk i Sverige och ibland kan man hitta någon på Blocket som vill hyra ut sin lägenhet i Alicante.

Sevärdheter i  Alicante

Det finns mycket sevärt i Alicante. Och det härstammar från romartiden och från tiden, då morerna hade invaderat Alicante.

Maria kyrkan Iglesia de Santa Maria är en katedral i gotisk stil, som byggdes under 14-1600-talen över resterna av en gammal morisk moské.

Santa Barbara slottet är en stor fästning, som byggdes under 1200-talet av de muslimska morerna. Slottet ligger på berget Benacantil i centrala Alicante och byggdes som en fästning för Alicante och dess omgivningar.

Gravina Palatset ligger i gamla stan i Alicante och är ett konstmuseum. Det byggdes mellan ca 1748 och 1810 och här finns en stor samling spanska konstverk.

Alicante Marina är den populära småbåtshamnen i Alicante. Marinan bjuder mycket underhållning med restauranger, caféer och ett köpcentrum. Det är också kul att bara gå runt och titta på de stora lyxbåtarna i hamnen.