Andalusien är den sydligaste regionen i Spanien och här nere finns Europas bästa klimat på kuststräckan Costa del Sol med över 320 soldagar på ett år. Här får du bästa klimatet med varm skön vinter och sommar, där havet alltid är riktigt varmt och skönt att bada i.

Sevilla är huvudstad i regionen och ligger inne i landet, medan Malaga är centrum för turismen och ligger vid kusten. Det är också Malagas flygplats, som är störst i Andalusien.

Det är många svenskar och skandinaver, som äger lägenheter eller hus på Costa del Sol. Funderar du på att köpa lägenhet eller hus utomlands, så är Costa del Sol säkert det bästa valet.

Svenskarna började komma ner till Costa del Sol med charter på 60-talet till orter som Torremolinos, Fuengirola, Calahonda, La Cala de Mijas och Marbella. Andra städer i Andalusien är Granada, Cordoba, Ronda och Jerez.

Alhambra i Granada bygdes av morerna

Andalusien har en historia som börjar år 1000 före Kristus, då fenicierna var här, Därefter kom romarna och muslimerna. Det är många folkslag som varit i Andalusien under historien. Bilden ovan är från palatset Alhambra i Granada som byggdes av Morerna. Idag är det med på UNESCO:s världsarvslista. Granada har en mycket trevlig gammal stadskärna

Underkategorier